IRIDOLOGIE

La iridoscopie/iridologie ( sunt valabile ambele exprimari), se poate prezenta orice persoana, incepand de la varsta de 4-5 ani, femei gravide, bolnavi sau oameni santosi, fiind o evaluare neinvaziva. Se poate face analiza cu iridoscopul si copiilor cu varste fragede, conditia minima este ca acestia sa poata sta nemiscati pe scaun, pret de cateva secunde, cu ochii larg deschisi , pentru a li se imortaliza imaginea irisului ochiului drept, apoi a celui stang.

Irsul reprezinta o zona reflexogena, la fel ca urechea sau talpile. Cu alte cuvinte, la nivelul irisului exista zone corespondente tuturor organelor si sistemelor interne.

Cu ajutorul iridoscopului, se realizeaza o fotografie foarte exacta a irisului, iar apoi se analizeaza starea de sanatate a pacientului cu ajutorul informatiilor obtinute: semnele si petele de culoare, culoarea irisului, forma pupilei ori a striatiilor, etc.

Evaluarea se face doar prin examinarea atenta a ochilor. Practic, se urmareste aspectul irisului, bilateral, cu ajutorul unui aparat special care mareste foarte mult. Prin aceasta investigatie se poate aprecia starea functionala a organelor si a sistemelor din organism, modul în care acestea interactioneaza, atât între ele cât si in raport cu mediul extern. În functie de aceasta si de acuzele pacientului, se poate face un tablou al starii de sanatate. 

Fiecarui organ anatomic îi corespunde o suprafata de pe membrana irisului. Deci, fiecare particica din organism este proiectata pe iris. Cand sanatatea unui organ este afectata, centrii nervosi superiori comanda nervului optic inserarea afectiunii pe membrana irisului sub foma unei pete. Semnul care apare în sectorul respectiv îsi modifica forma, culoarea si densitatea, în raport cu evolutia bolii. Chiar daca simptomele nu s-au manifestat înca, modificarea apare pe iris.

Iridologia, nu este numai stiinta care studiaza semnele irisului si formele pupilelor, ci si o modalitate de a preveni unele boli si a intelege cauzele altora.

Definita ca stiinta la mijlocul secolului XIX, insa cu o istorie de peste 6.000 de ani, cand era practicata in China si in Grecia Antica de catre Hipocrate, iridologia este astazi un concept de medicina alternativa pentru multe afectiuni, vizand profilaxia bolii. 

Un iridolog nu va recomanda niciodata un tratament folosind metodele medicinii alopate, ci va sugera mereu sa alegeti metode cat mai naturale de vindecare, precum regimuri alimentare de energizare si revitalizare, tehnici de terapie manuala si cultivarea unei atitudini de viata optimiste. U

Se poate spune ca diagnosticul este una din pietrele de temelie, iar atunci cand el este precis, este egal cu 50% din tratament.